Algoritma Tabanlı Kodlama (7+ Yaş)

 

     Algoritma belli bir problemi sorunu çözmemiz için problemin çözümüne yönelik oluşturduğumuz belli bir mantıkta sıralı adımların tümüne/toplamına denir. 

 

     Kodlama ve algoritma ile çocuklar 21. yüzyıl becerilerinden; problemlere farklı yönleriyle bakıp çözümler üretebilmeyi, sistemli ve yaratıcı düşünebilmeyi ve en kısa çözüm önerileri sunabilmeyi kazanırlar. Çünkü; öğrenciler algoritma mantığını kavradıklarında her şeyin belirli bir düzen içerisinde gerçekleştiğini, belirli bir sıra ile olmadığı zaman yapılması gereken işlemlerin gerçekleşmediğini kavrarlar. Kodlama sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp, disiplinler arası etkileşim açısında da çok önemlidir.

 
     Algoritmik düşünme, analitik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme gibi çağımızın becerilerinin önemini farkeden bir çok gelişmiş ülke bu yolda eğitim sistemlerinde köklü değişiklik yapma yoluna gitmişlerdir. ABD, İngiltere, Fransa, Finlandiya, Almanya, Güney Kore, İsrail gibi ülkeler 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimi ile bu becerileri kazandırmak amacıyla ilkokuldan itibaren eğitim müfredatlarına kodlama dersini eklemişlerdir.

 

EĞİTİM İÇERİĞİ

 - Scratch Nedir?- Kurulum

- Scratch Menüler - Ekran - simgeler - Kod Blokları

- Karakter - Sahne - Kostüm

-  Kontrol Yapıları - Listeler

- Koşullu İşlemler - Tekrarlı İşlemler

- Scratch Uygulamaları

 

 

Programlamaya Giriş (9+ Yaş)

 

    Programlama ya da diğer adıyla yazılımlama, bilgisayarın donanıma nasıl davranacağını anlatan, bilgisayara yön veren komutlar, kelimeler, aritmetik işlemlerdir.Diğer bir tanım verecek olursak programlama, bilgisayar programlarının yazılması, test edilmesi ve bakımının yapılması sürecine verilen isimdir.

 

        Bazı programlama dillerine örnek verirsek; 

C, C#C++FortranBasicPascalCobolVBasic gibi diller örnek verilebilir. Bu dillerin bazıları makine bazıları da insanların kullandığı dile daha yakınlardır ve bu duruma göre düşükortayüksek ve çok yüksek olarak sınıflandırılırlar. Tabi uygulama alanlarına göre de farklı sınıflandırmalar yapılabilmektedir. 

     Small Basic, programlamayı yeni başlayanlar için son derece kolay, anlaşılır ve eğlenceli hale getirmek üzere tasarlanmış olan bir programlama dilidir. Program Microsoft tarafından çocuklar için özel olarak hazırlanmıştır. Programdaki dersler bitirildiğinde Visual Studio kurulumuna geçerek, üst düzey programlama dillerine geçiş yapılabilir.

 

EĞİTİM İÇERİĞİ

 - Programlama Nedir? - Programlama Dillerinin Gelişimi

- Small Basic Kurulumu - Menüler - Arayüz

- Programlamada Veri - Değişken Mantığı

-  Koşullar - Dallanma - Döngüler

- Grafikler - Şekiller - Turtle Graphics

- Altyordamlar - Diziler

- Olaylar - Etkileşim

- Small Basic Uygulamalar

- Üst Seviye Programlama Temelleri